|
MASZ (0) PRODUKTÓW W KOSZYKU
SUMA: 0.00 PLN




Zestawy do zrobienia piwa

Zestawy sprzętowe

Koncentraty Słodowe Chmielone - brew kity

Nosidełka, Piwopaki

Bezglutenowo

Ekstrakty słodowe - niechmielone - polepszacze piwa

Zestawy do wina i ciderini

Ekstrakty Kukurydziane

Cydr

Zestawy surowców

Kociołki warzelno-zacierne do produkcji piwa

Garnki do warzenia

Słody

Drożdże Piwowarskie

Kolby i Rdzenie do mieszadełek

Chmiel Granulat

Chmiel Szyszki

Chmiel Inne

Dodatki Piwowarskie

Kapslownice i kapsle

Wężyki

Rozlew piwa , wina i destylatów

Etykiety na wódkę weselną

Serowarstwo

Podpiwek i Kwas Chlebowy

Beczki,Balony, Fermentatory i rurki fermentacyjne, zawieszki na balony

Łyżki i mieszadła

Mycie, suszenie, dezynfekcja

Glukozy, Dropsy fermentacyjne, Ksylitol

Termometry i Stacje Pogody

Mierniki Próbniki

Prasy do owoców

Drożdże winne

Korkownice , Korki , Kapturki Lak

Wino domowe

Drożdże Gorzelnicze

Alkohole domowe

Klarowanie i Filtracja

Pozostały sprzęt

Własny wyrób - wędliniarstwo - wędzenie - makarony - pieczenie - konfitury

Dla Domu

Ogród

Literatura

Piwne SPA

Gadżety
Każdy członek zwyczajny PSPD otrzymuje po zarejestrowaniu się 5% rabatu na zakup towarów w sklepie. Po przekroczeniu łącznej kwoty zakupów w wysokości 2000 zł rabat ten wzrasta do 7%.
Saletra potasowa do peklowania mięsa.
Ilość sztuk:
Wysyłka:
Kurier Pocztex - 20.00 PLN
Kurier Pocztex (Przesyłka pobraniowa) - 26.00 PLN
Kurier Pocztex OSTROŻNIE - 25.00 PLN
Kurier Pocztex OSTROŻNIE (przesyłka pobraniowa) - 31.00 PLN
List ekonomiczny ( Wysyłka na odpowiedzialność kupującego) - 4.00 PLN
List ekonomiczny priorytet (Wysyłka na odpowiedzialność kupujacego) - 6.00 PLN
List polecony - 6.00 PLN
List polecony priorytet - 8.00 PLN
Odbiór w punkcie - 9.00 PLN
Paczka (Poczta Polska) - 10.00 PLN
Paczka pobraniowa (Poczta Polska) - 13.00 PLN
Paczka pobraniowa priorytetowa (Poczta Polska) - 14.00 PLN
Paczka priorytetowa (Poczta Polska) - 11.00 PLN
Paczkomaty - 8.00 PLN
Odbiór osobisty - 0.00 PLN
CENA: 2.50 PLN

 

 

Saletra potasowa - do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny.
Proporcja na 5 kg mięsa:
Do 2,5 l wody dodać 1 łyżeczkę mielonego pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 12 ziaren jałowca, kilka goździków, szczyptę kolendry i tymianek (można użyć również gotową mieszankę ziół do peklowania ). Całość gotować 10 min. Do wystudzonej zalewy dodać 10 g saletry potasowej ( 1 opakowania ), 20-40 dkg soli kuchennej, łyżeczkę cukru, całość dokładnie wymieszać. Nakłuwając mięso strzykawką z igłą o grubości 1 mm wprowadzić około 100 ml zalewy w regularnych odstępach do wnętrza tuszy. Mięso ściśle ułożyć kamiennym lub - emaliowanym garnku i zalać resztą zalewy ( mięso musi być całkowicie zakryte ). Peklować 7 – 9 dni w temperaturze 4 – 8 st. obracając mięso co2 – 3 dni.
Peklowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować.
Skład:
- Masa netto: 20 g na 10 kg mięsa,
- Azotan potasu E252,

Dlaczego lepiej stosować SALETRĘ niż PEKLOSOLE?
Wniosek zasadniczy jest taki, że peklosól (zawiera azotyny) została stworzona na potrzeby przemysłu, aby przyspieszyć proces peklowania.
Przedawkowanie peklosoli (azotynów) jest niebezpieczne dla zdrowia. Gdyż oprócz azotynów, niebezpieczeństwo stanowią nitrozaminy, związki powstające podczas ogrzewania mięsa w wyniku reakcji azotynow z aminami. Związki te mogą mieć działanie rakotwórcze. 

 


CENA: 5.00 PLN
CENA: 4.50 PLN
CENA: 5.50 PLN
Centrum Warzenia Domowego Piwa
ul. 3-go Maja 29
41-500 Chorzów
tel.kom. 784 474 585
sklep@piwopiweczko.pl
Informacje
Śrutowanie
O sklepie
Regulamin
Polityka prywatności
Zwroty i reklamacje
Ceny wysyłki
Oferta
Piwo domowe
Wino domowe
Alkohole domowe
Piwne SPA
Poradnik
Dlaczego domowe piwo?
Jak zrobić własne piwo z brew kita?
Jak zrobić domowe wino?
Pomoc
Kontakt
Zgłoś problem
Dla producentów
Copyright © 2012 - piwopiweczko.pl, All Rights Reserved Projekt - 7clar | CMS - FOXstore 1.4X - itmFOX